Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Прибрати не можна залишити?

Сьогодні тільки ледачий не написав про шкоду й користь гаджетів для дітей. Ось тільки мало хто пропонує альтернативу та реальну схему, займаючись за якою, знайомлячись з комп''ютерним світом, дитина збереже здоров''я та отримає багато необхідних навичок. Нумо розбираймося.61

Чи є шкода від комп''ютерів? Безумовно, 100%!

  •  Здоров''я.
Порушення постави при неправильному й довгому сидінні за комп''ютером, порушення зору, пересихання слизової, гіподинамія, емоційна перевтома - це далеко не повний перелік того, чим загрожує проведений за комп''ютером час дитячому здоров''ю.
Цікаво: вчені прийшли висновку, що після 20-ї хвилини сидіння за комп''ютером ЦНС дитини починає працювати з порушеннями.
  • Комп''ютерна залежність.
Ігри на комп''ютері призводять до постійного надмірного збудження центру ГМ, що відповідає за задоволення, ведуть до звикання, агресії, нездатності тримати емоції під контролем і, навіть, за словами вчених, до зупинки в розвитку ГМ. Втілення ігор в реальність, часті прояви злості та агресії, неправильне сприйняття світу через ранне знайомство зі зворотною стороною екрану - за все це відповідає комп''ютер.
Цікаво: Вченими було проведено експеримент, коли щурам у голову вживили електрод, що постійно стимулює зону мозку, відповідальну за задоволення. В результаті щури забули про їжу, воду й незабаром померли. (З книги Т.Л. Шишковою «Дитина і комп''ютер»).1368486476_zavisomost-03
  •  Цифрове недоумство.
З 2007 року вчені помітили, що чим далі, тим більше дітей страждають депресією, когнітивними порушеннями, втратою пам''яті, перестають мислити самі й піддаються чужому впливу. І все це пов''язано з їх проведенням часу біля комп''ютерів.
Цікаво: звичайна 7-мирічна дитина з Європи в середньому вже провела майже рік свого життя за комп''ютером, а 18-річна - більше 4-х років.
Світ змінився. Змінилися діти, їхні ігри, життєві цінності та все наше життя. У деяких світ зменшився до розмірів екрану смартфона: діти перестали активно грати на вулиці, отримувати інформацію від світу шляхом власного його дослідження, все більше юнаків і дівчат мають віртуальних, а не реальних друзів. Не змінився лише наш мозок. Як і тисячу років тому, в ньому 100 мільярдів нейронів, які зв''язуються між собою завдяки навколишньому світу, власному досвіду та зовнішнім стимулам. Безумовно, комп''ютер шкідливий! А чи є користь від комп''ютера? 100% є!
  1. Дитячий розвиток.43ukFwm-DHQ
Інтерактивні дошки та розвивальні програми, доступ до всієї інформації світу - бери й користуйся, запам''ятовуй і вчи.
Цікаво: додаток «Дід Соробан» чітко дозований для проведення часу за ним, розвиває навички швидкої концентрації, уваги. Виконання завдання контролює тренер 2. Професії майбутнього.
Більшість найбільш популярних професій зараз і в недалекому майбутньому пов''язані з комп''ютером.
Цікаво: за версією Форбс найпопулярнішими професіями майбутнього є: GR-менеджер, журналіст-блогер, IT розробники, спеціальності на кордоні електроніки та біотехнологій, фахівці в сфері нанотехнологій і т.ін. 3. Полегшення побуту й життя вцілому.
Ми вже так звикли до пральної машини-автомат, кавоварки й ТБ, що не замислюємося про те, що в них теж є маленький комп''ютер, і потрібно вміти всім цим керувати.

Комп''ютер корисний? Звичайно!7

Як же поєднати шкоду й користь такого необхідного й жахливого комп''ютерного світу? Юлія Гіппенрейтер написала про це хорошу статтю. Вона пише про те, що комп''ютери, планшети та інші гаджети, - це вже природне середовище дитини. Ми нікуди від них не дінемося. Вони допомагають дітям знайти неймовірні знання. Сам по собі комп''ютер нічого не означає, а значать емоції, які він викликає, значить миттєвий зворотній зв''язок з іграми, в які дитина грає. А тому:
  • завжди добре й грамотно контролюйте проведення часу дитини за комп''ютером;
  • чітко знайте, у що грає ваша дитина, що несе для неї ця гра;
  • спостерігайте, які сторінки в інтернеті вона дивиться, при необхідності, ставте потрібні обмеження;
  • на власному прикладі вчіть грамотному підходу до інтернет-світу.11
    Важливо! Якщо тато цілодобово сидить і грає в «танчики», не чекайте, що син буде розумно використовувати час за комп''ютером.
  • Не залишайте дитину за комп''ютером без нагляду,
  • Дайте дитині більше емоцій від живого спілкування, ніж вона отримує від комп''ютера,
  • Грайте в звичайні ігри, заведіть сімейні традиції.
  • Обирайте для встановлення перевірені й корисні ігри, які принесуть дитині користь у розвитку.
Світ не стоїть на місці, розвивається та змінюється. Можливо, зовсім скоро зміниться й те, що звичне нам сьогодні. Не втрачайте шанс використовувати грамотно та з користю те, що дає вам навколишній світ. Бережіть ваші родини й ваших дітей!
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.