Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Шість причин навчатися в школі Соробан

«Все своє життя старанно вчись. Кожного дня ставай розумнішим, ніж ти був за день до цього, а на наступний день — розумнішим, ніж сьогодні. Вдосконалення не має кінця». Ямамото Цунетомо, самурай.   Японія – унікальна країна. У ній незвичайним чином переплітаються старі традиції та сучасні досягнення. Одним з таких симбіозів є усний рахунок на рахівницях абак або японський Соробан. Незвичайні рахівниці прийшли в Японію в середині 15 століття разом з розвитком торгівлі й залишилися тут до сьогодні. До того ж, якщо раніше рахунок на абаку використовували лише як засіб обчислення, то сьогодні це ще й чудовий тренажер для мозку. Основи Соробану в Японії вивчаються протягом 5 років. Цей процес починають з молодших класів у школі. Далі навчання індивідуальне й досить витратне. Тому займатися на Соробані має можливість не кожен. Але якщо японець складає іспит з усного рахунку, йому доступні певні привілеї. Чому ж Соробан такий популярний і стільки часу використовується не тільки Японією, а й багатьма країнами світу?  

Здатність до неймовірної концентрації

  Наприклад: для множення на Соробані шестизначного числа та п''ятизначного потрібно понад 100 рухів пальцями. Таблицю множення під час обчислення треба подумки використати до 30 разів. Відповідь – це одинадцятизначне число. А уявіть, якщо такий розрахунок необхідно провести близько 20 разів. Для цього потрібна неймовірна концентрація, адже доводиться робити понад 2000 рухів пальцями. Фантастика!  

Здатність до візуалізації

  Вся робота в Соробані спрямована на розрахунок представленими/візуалізованими рахівницями. За образи в нас відповідає права півкуля мозку, стимуляція якої сприяє розвитку багатьох психічних функцій. До того ж, тренування рухів пальцями додатково стимулює створення нейронних зв''язків, що є основою в розвитку дитини.

 

Здатність до запам''ятовування

  Проводити обчислення можна двома шляхами. Перший – візуалізувати розрахунок у правій півкулі. Другий – робити математичні обчислення в лівій. Застосовуючи методику Соробан, права півкуля запам''ятовує образи, відповідні обробленим відповідям, які зберігаються в довготривалій пам''яті. У другому випадку, шкільно-математичному, діти запам''ятовують відповіді, активуючи ліву півкулю й зберігають результати в короткочасній пам''яті. Японці точно знають, якому виду розрахунку віддати перевагу.  

Здатність уважно спостерігати

  Ця здібність тренується протягом усього навчання. Для вміння швидко рахувати на Соробані потрібно завжди уважно спостерігати за цифрами, не пропускаючи жодної з них. І цей стан постійної пильності за час навчання стає звичним для мозку, що позитивно впливає на сприйняття дитиною навколишнього середовища.  

Здатність до обробки великої кількості інформації

В наші дні доступний величезний обсяг інформації. А вміння її обробити й виділити головне – одне з найважливіших у 21 столітті. В усному рахунку потрібно швидко аналізувати неймовірну кількість інформації, щоб отримати потрібну відповідь. Цьому в Соробан навчають з першого уроку.

Швидкість читання та аудіювання

Методика Соробан навчає на слух сприймати інформацію, при цьому швидко й ментально її обробляти. А це відмінне тренування швидкості прослуховування.   У нашій країні за методикою Соробан діти навчаються з 2013 року. Ми вдосконалили програму ментальної арифметики й скоротили курс занять до 2-х років. Також розробили спеціальний комп''ютерний тренажер, який сприяє закріпленню навичок усного рахунку при щоденному використанні. Програма тренажера інтерактивна та захоплива, як звичайна комп''ютерна гра. Діти щодня займаються по 20-30 хвилин і при цьому активно тренують мозок. Школа усного рахунку Соробан – поєднання японської якості й нашого завзяття!
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.