Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Лайфхаки для підвищення продуктивності в роботі

Від природи в людині закладено потребу в русі. Саме він визначає життєві межі й повноту існування всього живого на Землі. Але слід розрізняти рух заради руху та рух заради руху вперед. Саме рух вперед має на увазі рух вгору, тобто - до розумового розвитку. Чим вище шкала цієї висхідної прямої, тим більше людина отримує задоволення від цього руху. Одним з найбільш надійних помічників у цьому є продуктивність. hegy3

Виявляється, що ця дуже важлива здатність допомагає навчитися робити те, чого раніше людина не могла. Продуктивність ще називають якісним показником роботи, при якому ви витратили певну кількість енергії. Саме продуктивністю людина може досягати несподіваних або довгоочікуваних перемог, відчувши при цьому задоволення та впевненість у собі.

Все було б просто, якби не було так складно. У всього в цьому світі є протилежна сторона: у неба - земля, у дня - ніч і т.д. Продуктивність має спокій і розслабленість, які впливають на неї. Варто тільки підпустити їх ближче, як вони заповнять прогалини й розірвуть успіх. І тут рух зупиниться, так і не почавшись. А на нього у людини тільки 24 години на добу. Саме від того, чи буде знайдений правильний метод або лайфхак, який підвищить продуктивність, залежить якість використання цього часу.

Існують могутні й популярні лайфхаки, які допоможуть перемогти байдужість і розслабленість. Крок за кроком, застосовуючи техніки, які придатні для вашого розкладу, можна підвищити продуктивність.

У цьому списку є підказки, які підходять для певного способу життя.
  1. Метод самітника.
«Я хочу побути один», - часто говорять герої фільмів і книг, коли їм треба вирішити щось дуже важливе. Серед бонусів цього часу, проведеного на самоті, американський психолог Шеррі Бург Картер називає перезавантаження мозку, поліпшення концентрації, підвищення творчої продуктивності, можливість глибше пізнати себе. Виявляється, що одна-дві години усамітнення й фокусування на роботі без спілкування, не тільки дають можливість відпочити без звичайних подразників, але й заглянути в себе, знайти рішення назрілих проблем. Цього не так легко домогтися, як здається на перший погляд, адже ми знаходимося у соціумі, який часто поглинає нас повністю. Потрібно навчитися самому усамітнюватися, знаходити місце саме для якісного усамітнення, привчити людей навкруги визнавати ваше право на час для себе. Якщо вам пощастить цього домогтися, тоді тільки від вас буде залежати, чи вмієте ви сконцентровуватись на роботі, не відволікаючись, адже мозок миттєво зреагує на сторонній сигнал і дасть команду на відпочинок. І ось тоді все пропало. Щоб це попередити, потрібно зробити кілька дуже важливих підготовчих кроків:
  • Вимкнути на цей час телефон.
  • Перервати зв''язок в соцмережах.
  • Знайти зручне місце.
  • Поринути в роботу за межами звичайних приміщень.
  • Забезпечити собі доступ до води й перекусів, щоб не відволікатися.
  • Мінімізувати відвідування туалету.
Цей метод не потребує обов''язкової двогодинної роботи. В залежності від графіка, це може бути або більше, або менше ніж дві години.
  1. Метод «Без телефонного зв''язку максимальний час». Завдяки безпровідним технологіям ми постійно на зв''язку з іншими. Але дзвінок або бесіда миттєво перервуть концентрацію та зменшать шанси на успіх у роботі. Це нагадує метод самітника, але в інформаційному полі.
  2. Метод «Фіксації на одному завданні». Здатність мозку фокусуватися на одному завданні виключає багатозадачність, тому відмовтесь від звички робити дві справи одночасно. Доведено, що якщо робити справи по черзі, то це займе менше часу та втримає продуктивність на високому рівні. Навчіться розставляти пріоритети.
  3. Першою треба зробити ту роботу, яку найбільше ненавидиш робити. Після пробудження мозок концентрує вашу увагу на тому, що принесе задоволення. Саме тому ми схильні відкладати неприємну роботу на потім. Але це потім може ніколи не наступити.
Порада: зробіть цю роботу відразу після пробудження й ви звільнитеся від прокрастинаціі протягом дня. І тут уже спрацює підсвідомість, посилаючи сигнал про те, що ви вмієте управляти собою. Звідси й впевненість у собі.
  1. Метод 255. При ефективній роботі в режимі самітника мозок вимагає перерви, але не для перемикання, а для короткочасного відпочинку, тому роботу слід розбити на дві частини. Перша частина безперервна – 25 хв., а друга – короткочасна 5-7 хв. Не давайте мозку розслаблятися та довго відпочивати, не перевищуйте час перерви, особливо на відвідування соцмереж.
  2. Аудіокниги, підкасти за їжею. Під час їжі, коли шлунок наповнюється поживними речовинами, дайте й мозку трохи поживних речовин у вигляді прослуховування аудіокниг або підкастів, які вам сподобаються, таких, як, наприклад:
- Як виробити впевненість у собі та поліпшити пам''ять. 7XXuUckP3f0 -Як поліпшити математичні здібності - Як побудувати відносини й т.д. Вчені довели, що читання й прослуховування коротких оповідань дає однаковий ефект.
  1. «Перерва в роботі для самоосвіти». Суть цього методу в тому, щоб «оживити» «мертвий» час, який зветься так тому, що витрачається він даремно. Людина, нічого не робить, просто спостерігає за тим, як час проходить повз неї. Дуже корисно й навіть необхідно наповнити його читанням або прослуховуванням підкастів. Привчіть мозок постійно отримувати та обробляти інформацію, і тоді ваше мислення буде розвиватися й вдосконалюватися.
  2. Триколірний чек - лист. Людина схильна зображати свій настрій за допомогою фарб. Роботу теж можна позначити різними кольорами в чек-листі, використовуючи три умовних рівнів:
Перший рівень: Яскравий колір - пріоритетна робота, яка вимагає терміновості у виконанні. Другий рівень: не дуже яскравий, середній пріоритет - робота бажаного виконання. Третій рівень: тьмяний колір - низький пріоритет, для роботи, яку можна відкласти. Але тут дуже важливо дотримуватися співвідношення між рівнями й таких умов:
  • У кінці дня перші два рівні мають бути виконані.
  • Співвідношення два до одного між завданнями перших двох і третього рівня.
Читайте ще:

Дитячі таланти. Як виявити?

Усний рахунок та технічний прогрес

 
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.