Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Дитяча самостійність. Перші кроки

Дитяча самостійністьЩо таке самостійність? Дорослий прояв цієї якості - свобода прийняття рішень, відповідальність за свій вибір. Самостійна людина знає, чого хоче, має активну життєву позицію, здатна подолати будь-які труднощі, досягти успіху. Саме такими ми мріємо бачити своїх дітей, коли вони виростуть. Однак насправді для багатьох батьків рання дитяча самостійність сина або дочки стає справжнім випробуванням.

Як зробити дитину самостійною?

Виховання дитячої самостійності Кожного дня відбуваються зміни у поведінці малюка. Одночасно зі сприйняттям змінюється характер дитини, інтереси, бажання. Вже у півтора роки дитина намагається щось робити самостійно – одягати штанці, діставати з полиці іграшку. Що робить турботлива матуся? Вона одразу поспішає перехопити ініціативу. Не важливо, що вами керує в даний момент – бажання допомогти, турбота про безпеку малюка або власне нетерпіння! Результат буде однаковий – дитина втрачає шанс досягти поставленої мети, звикає бути залежною від інших людей. Виховання самостійності у дитини починається з батьків, їх готовності надати малюкові можливість робити щось без їхньої допомоги. Перше, що треба засвоїти – яка поведінка неприпустима стосовно дітей. Це тотальний контроль над діями дитини, завершення початої нею справи, тиск, гіпертрофована опіка. У дитини є така особливість – коли її свободу обмежують, вона починає чинити опір, протестувати, не слухається. З точки зору дитячої психології, щоб навчити дитину самостійності, потрібно зробити її можливою, привабливою, необхідною. Для цього варто зберігати терпіння й дотримуватись простих правил: Виховання самостійності у дитини
  1. Заохочуйте ініціативу, дозвольте помилятися. Якщо ви збираєте малюка на прогулянку, а він наполегливо заявляє: «Я сам взую сандалики!», надайте йому свободу дій. Нехай у нього не вийде одразу, проте дитина отримає безцінний досвід.
  2. Допомагайте самостійно вирішувати проблеми. Допомога батьків має бути своєчасною та ненав''язливою. Ваша участь доречна лише тоді, коли малюк сам про неї попросить. Краще, якщо вона буде обмежена підказкою, порадою, що дасть можливість маляті довести розпочату справу до кінця. Радість від власних маленьких досягнень – сильний мотиватор дитячої самостійності.
  3. Надайте дитині особисті обов''язки. Наприклад, маля може після їжі прибирати зі столу свою тарілку, складати до ящика кухонні рушники, завантажувати білизну до пральної машини. Кожний маленький обов''язок сприяє розвитку побутової самостійності, вчить дитину обслуговувати себе.
  4. Надавайте свободу. Дитина хоче сама вирішувати, що їсти? Запропонуйте декілька розумних варіантів і абсолютне право вибору.
  5. Давайте можливість побути на самоті. Коли батьки відсторонюються, перестають організовувати час малюка, він вчиться прислухатися до своїх бажань, робити самостійний вибір.
Як зробити дитину самостійною І ще: дитина не робот, не екстрасенс. Вона не може здогадуватись, чого від неї чекають дорослі, механічно виконувати кожну вимогу. Тому, потрібно ставити перед малюком зрозумілі цілі, пояснювати їх значення, користь, показувати порядок виконання завдання. Виховання дитячої самостійності – заняття довге й складне. Але, повірте, коли дитина навчиться без сторонньої допомоги долати свої маленькі дитячі труднощі, її вже ніщо не зупинить на шляху до великих вершин. Читайте ще:  Як змінюється дитина в 4 роки? Коли і як навчати малюка читанню?
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.