Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Фіни радять «Ставте цілі й досягайте їх!»

У Фінляндії, країні, де люди воліють заздалегідь планувати своє життя, розвитку у дітей цілеспрямованості надають особливе значення. В її формуванні беруть участь батьки, вихователі, педагоги, школа й уся система освіти. Ефективність такого підходу пояснюють результати наукових досліджень, які підтвердили соціальну природу цієї навички. здійснення зaдумaних плaнів Здатність сформулювати мету, знайти засоби здійснення задуманих планів відкриває перед дітьми багато можливостей. Людина, що володіє цілепокладанням, може реалізувати себе у будь-якій сфері діяльності (навчанні, професії, творчості). Як правильно ставити цілі в житті, як ефективно їх досягати – цього малюки вчаться з раннього віку за умови правильно обраної стратегії виховання.

Перші кроки

Маленькі діти (від 2 до 3 років), якщо їм не вдається домогтися бажаного, вже після другої-третьої спроби легко відмовляються від свого наміру. Через пару років подібний підхід може стати серйозною перешкодою для гармонійного особистісного розвитку малюка. Тоді напевно мрії залишаться нереалізованими, успіхи – недосягнутими. Знання, як поставити собі мету в житті прийде тоді, коли малюк навчиться з легкістю досягати маленьких результатів, пройде шлях від вирішення незначних завдань до реалізації великих планів. Що роблять фіни, щоб молоде покоління засвоїло цілепокладання?
  • на усіх етапах навчально-виховного процесу дають дітям право вибору;
  • беззастережно приймають і підтримують обраний дитиною шлях;
  • створюють умови для самостійного розвитку;
  • вчать планувати;
  • не застосовують авторитарні методи виховання, спілкуються з дітьми на рівних.
Так фіни виховують покоління людей, які зі шкільної лави точно знають, які цілі ставити перед собою. Отже, наше завдання – виховати дітей цілеспрямованими. Якщо хочете досягти мети, необхідно дотримуватися певних правил:
  1. Почніть з малого. Маленьким дітям важко виконувати складні завдання, тому амбітні цілі треба залишити на потім, а на перших етапах давати маляті можливість самостійно вирішувати дрібні, здійсненні задачки.
  2. Ставте цілі правильно. Щоб їх досягати, необхідно правильно мотивувати дитину. Заохочення у вигляді солодощів, подарунків, походів у кіно під забороною. Замість цього концентруємо увагу на результатах дитячої праці, на можливості здійснити мрію, тобто розвиваємо внутрішню, незалежну від зовнішніх факторів мотивацію.
  3. Реалізуйте власні плани. Приклад батьків – найпереконливіший аргумент з приводу того, як важливо доводити до кінця розпочату справу.

Складаємо план

aмбіcійні cілі Це найважливіша складова успіху. Коли говорять: «потрібно вміти ставити мету», часто мають на увазі саме необхідність правильного формулювання. Список запланованих завдань є одним з найсильніших мотиваторів до їх вирішення.

Як правильно записувати свої цілі? Спочатку дитині можна запропонувати скласти графік наступного дня: таблицю, де будуть перераховані усі, навіть незначні плани. По мірі виконання завдань їх потрібно викреслювати зі списку. Це психологічний прийом: коли дитина бачить, скільки вже досягнуто, вона отримує стимул довести до кінця кожну намічену справу.

Коли малюк опанує навички планування, можна переходити до більш амбітних, довгострокових задумів. Записувати такі плани треба докладно, складні завдання можна розбивати на декілька простих, щоб дитина бачила, як вона планомірно рухається до головної, заповітної мети.

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.