Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Що робити, якщо дитині не дається математика?

Досить часто можна почути скарги з боку батьків на відсутність у дітей схильностей до математики. З перших шкільних днів вони стикаються зі складнощами в рішенні різних прикладів і завдань. Як результат, математика для багатьох відразу потрапляє до категорії нелюбимих предметів. Бажання її вивчати повністю відсутнє, на фоні поганих оцінок у малюків виникає стрес. Принаймні, кожна четверта дитина стикається з труднощами у вивченні математики, навіть при відмінній успішності за іншими предметами. Природним чином виникає ідея видалення цієї науки з переліку шкільних дисциплін. Деякі батьки її беззаперечно підтримують, інші - наполягають на обов''язковому вивченні математики.

У чому ж її відмінність від інших наук?

 
      1. Більшість шкільних предметів являє собою комплекс тем, що підлягають вивченню відокремлено. Наприклад, уроки географії за дослідженням Євразії або Африки мало пов''язані між собою. У математиці ж все по-іншому. Усі теми логічно взаємопов''язані. І знання, що здобуваються на ранніх етапах навчання, завжди потрібні надалі. Тому хвости з початкової школи тільки посилюють невдачі в середніх і старших класах.
      2. При вивченні ряду дисциплін – літератури, зоології, географії – часто на допомогу приходить банальне зубріння. Запам''ятати події історичної битви, вивчити вірш досить легко, якщо маєш хорошу пам''ять. Однак для успіху в математиці цього недостатньо. Вона потребує розуміння, адже відрізняється точністю та логічністю. Будь-яка формула легко може бути виведена, її не доводиться зубрити. Мабуть, саме це й відрізняє математику від інших наук.
 

Причини проблем

  Як показує практика, труднощі у вивченні цариці наук виникають у багатьох малюків вже з перших класів. Особливо вони характерні для тих, хто ще недостатньо добре читає. Саме з цієї причини діти просто не розуміють сенс завдання до кінця. До того ж, абстрактне мислення в них ще тільки розвивається, тобто представляти умову завдання їм досить складно. Не розуміючи суті завдання, дитина не стане навіть намагатися його виконувати. Багато батьків у подібних ситуаціях «ставлять хрест» на нерозкритих математичних здібностях малюка. Але ж за іншими предметами у нього гідні результати. А деякі з них також засновані на логічній структурі – наприклад, англійська мова. Виходить, погані досягнення в арифметиці не слід відносити до відсутності бажання вчитися або відповідних здібностей. Проблема полягає в емоційно-психологічному факторі. Математичні задачки простіше вирішуються допитливими, наполегливими, сміливими дітьми. А складнощі з цим переслідують невпевнених у собі малюків.  

 Як полюбити математику?

Цариця наук розвиває логіку, дисципліну, системне мислення та безліч інших корисних якостей. Її вивчення вкрай необхідне! І допомогти дитині знайти інтерес до математики можна наступним чином:
  • самостійно ясно усвідомити, що ця наука – одна з найкрасивіших у світі;
  • повірити, що здібності до математики є у кожного, і вони обов''язково виявляються у старанної дитини;
  • постійно мотивувати малюка до навчання, відзначати успіхи та допомагати справлятися з невдачами.
mat-ka1

Перелічені завдання вдало вирішує у своїй методиці школа усного рахунку «Соробан»

Вона спрямована на рівномірний розвиток як лівої, так і правої півкуль мозку. Регулярні тренування в школі з рахівницями «абакус» і виконання комп''ютерних вправ удома сприяють поліпшенню розумової активності дітей. У них стрімко розвиваються:
  • уява;
  • концентрація;
  • пам''ять;
  • логічне мислення;
  • вміння приймати рішення.
Займаючись за методикою «Соробан», діти вчаться використовувати свій інтелектуальний потенціал максимально та здобувають необхідні навички для досягнення успіху в різних сферах життя!
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.