Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Абак, Абакус і Соробан – старі назви, новий підхід

Абак Абакус – це стародавні рахівниці, які донині використовуються як обчислювальне пристосування, наочного посібника для знайомства з цифрами. З латинської мови abacus перекладається як рахункова дошка. Перший різновид абакусу з''явився в Китаї та називався абак. Привезений до Японії він був дещо модифікований. Японці дали абаку назву «соробан». Зі східних країн інструмент поширився по всьому світові. Ним користувалися у Стародавній Греції, Стародавньому Римі. У середні століття абакус був привезений до Європи. Вражає те, що, всупереч розвитку науки, появу калькуляторів, комп''ютерів, усний рахунок на абакусі як і раніше дуже поширений. У японських школах він навіть став обов''язковою дисципліною шкільної програми, призначеної для навчання дітей молодших класів. У японських діаспорах, що проживають у різних куточках світу, ментальний рахунок абакус (соробан) є популярною розвагою, різновидом спортивних змагань.

Навчання рахування на абаці

СоробанВ Україні навчання ментального рахування на абаці практикують багато розвивальних центрів, однак тільки один з них – Школа Соробан водночас з вивченням рахунку, числового складу, основ математики, використовує методику, спрямовану на інтенсивний, гармонійний розвиток півкуль мозку. Рахівниці можна використовувати для самостійного розвитку математичних здібностей, однак деяке поліпшення навичок обчислення не допоможе досягти таких результатів, які дає заснована на роботі з абакус методика ментальної арифметики. Методику Соробан® розробив Юрій Новосьолов. Вона називається так само, як японський абакус, спрямована на навчання усного рахунку, але на відміну від традиційного методу, має виняткові особливості.

У чому особливість Соробан?

Перша перевага: методика унікальним чином поєднує різні навчальні методи, професійні прийоми, інструменти, у тому числі й ментальні рахівниці абакус, завдяки яким діти від 5 до 11 років привчають свій мозок до активної розумової діяльності.

Розвиток мозку відбувається послідовно:

  • Спочатку тренується дитяча уява (ті ділянки правої півкулі головного мозку, що відповідають за наочно-образне мислення).
  • Наступний крок після візуалізації абак – навчання рахунку в умі (уявне пересування рахункових кісточок при вирішенні арифметичних завдань).
  • Дитина моментально бачить відповідь, однак для вираження її в числовому вигляді необхідно передати дані до лівої півкулі. Таким чином, методика (ментальна арифметика) активує одночасно дві півкулі, стимулює утворення каналів взаємодії між ними.
  • Дитина запам''ятовує принципи обчислення на абаці й надалі використовує їх при виконанні усного рахунку, що сприяє розвитку уваги, пам''яті.
браслети соробанДруга перевага: продуктивність арифметики Соробан обумовлена тим, що вона використовує унікальну програму-гру «Дід Соробан», спеціально розроблену професійною командою Соробан®. З комп''ютерним тренажером абакус навчання стає легким і цікавим для дітей. Третя перевага: викладачі Школи Соробан® використовують особливі інструменти викладання, формують у дітей позитивне ставлення до навчання. Мотивована дитина не втрачає інтерес до занять у Школі, до домашніх тренувань протягом усього курсу. Відповідальне виконання домашнього завдання, активна робота в класі заохочується зіркою. За успішно захищену тему дитина отримує барвистий браслет. Приємні сюрпризи очікують соробанят на кожному етапі навчання. Це фірмові значки, ручки, футболки та інші невеликі подарунки, які підтримують живий інтерес дітей до вдосконаленої ментальної арифметики й навчання в цілому. Продуктивність навчання багато в чому залежить від педагога. Кожен тренер Соробан® має сертифікат і є професіоналом своєї справи. Величезний вплив на формування у дітей ставлення до навчання надають батьки. Їх думка є для малюка непорушною, тому успіх навчального процесу залежить від батьківської підтримки, зацікавленості, позитивного настрою.

Досягнення Соробан

Рахівниці абакус мають безліч варіацій, у різних країнах їм дають свої назви: суаньпань, абак, абакан. Однак максимальну користь ментальної арифметики гарантує не назва рахівниць, а вибір перевіреної методики навчання усного рахунку в Школі Соробан®. Завдяки Школі Соробан® ментальна математика абакус стала відомою в 5 країнах. У 75 містах працює 155 навчальних класів, де займається понад 17 тисяч малюків і школярів. Це є вагомою підставою називати абакус (вдосконалену ментальну арифметику) у Школі Соробан® міжнародною методикою.

Яких результатів досягне дитина, що вивчає усний рахунок за Методикою Соробан®?

математика абакус
  • Поліпшення успішності;
  • підвищення результативності позашкільної творчої, інтелектуальної діяльності;
  • розвиток самостійного, неординарного мислення;
  • розвиток спостережливості, пам''яті, концентрації та інших когнітивних здібностей;
  • навички роботи з інформацією;
  • розвиток образного мислення.
Ці та інші придбані здатності будуть приносити користь дитині протягом усього життя. Хочете досягати кращих результатів? Займайтеся у кращих тренерів у Школі Соробан®.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.