Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Навчання з настанням весни. Фактори впливу

скачанные файлыНу, нарешті, сонячні промені стають все лагіднішими, все частіше пташки радують співом - прийшла весна. Але чому наші школярі не веселі? Втомлюються, до навчання ставлення не те щоб погане, але абсолютно байдуже, оцінки жахають, пропав апетит, і застуда стала вже звичною справою. Як пояснити такі кардинальні зміни?

Причини дитячої весняної апатії

Звичайно, говорити про депресію, коли мова йде про дітей, буде, щонайменше, дивно. Найулюбленіший вираз батьків з цього приводу: «Що зробиш - весна ...» Насправді ж є багато факторів, які впливають на поведінку і самопочуття дитини в цей непростий період:
  • Дитячому організму не завжди вистачає сил подолати «зимову сплячку». Тут відіграє роль недолік вітамінів, сонця, фізичної активності й т. і.
  • Навантаження навчального процесу для багатьох дітей виявляються надмірними, тому організм висловлює опір і на фізичному, і на психологічному рівні.
  • Знову ж, не можна знімати з рахунків вік, активне зростання, гормональні перебудови.
  • Можуть виникнути й комунікативні причини негативного ставлення до навчання (причина може бути в стосунках із вчителем або з однокласниками).

Що робити?

Важливо не впадати в паніку. Більшу частину факторів ви не спроможні усунути, тому потрібно змінити саме ваше ставлення до ситуації. Візьміть за правило шукати позитивні моменти й ставитися до неприємностей дитини простіше, навіть з гумором. Ось кілька простих порад для батьків маленьких школярів:
  1. Навчання в школі - це далеко не найважливіше заняття. Воно грає велику роль в житті дитини, але не визначальну. Тому перестаньте журитися, робити трагічне обличчя після кожної поганої оцінки й читати школяреві лекції. Інакше є ймовірність, що дитячий інтерес до пізнання буде втрачено назавжди.
  2. Дайте дитині відчути, що ви з нею заодно. Ваша підтримка й оптимізм допоможуть малюку впоратися з будь-якими труднощами.
  3. Якщо нічого не допомагає, змініть обстановку, зламайте звичні стереотипи та займіться уроками, наприклад, у кафе біля будинку з перервою на морозиво. Щоб замінити декорації, а відповідно й настрій учня, іноді досить просто вийти на балкон або переміститися на підлогу.
  4. Давайте мозку дитини перепочинку, тобто чергуйте різні види діяльності: інтелектуальні та фізичні, точні науки й творчість. Робіть це так часто, як це потрібно дитині.
  5. Забезпечте школяреві можливість творити, оскільки творчість - це найприродніший стан особистості, яка розвивається.
  6. Обмежуйте «спілкування» дитини з телевізором і комп''ютером.
І, звичайно, не можна забувати про дотримання здорового режиму дня, а саме про прогулянки, якісне харчування, вітаміни, повноцінний сон. Якщо про фізичний стан свого школяра ви можете подбати самі, то в підтримці морального духу, гнучкості розуму й активності пізнавальної діяльності вам допоможе Школа усного рахунку «Соробан». Регулярні тренування не дозволяють мозку лінуватися, розвивають у дітей творчі та аналітичні здібності, полегшують процес навчання, виховують посидючість, відповідальність, навички планування та розподіл своїх сил. При такому підході у дитини формується правильний настрій, і тоді жодні неприємності в школі не виб''ють малюка з рівноваги.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.