Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан, як вид спорту. .. Для мозку)

соробан Всі, хто займається спортом, знають: для того, щоб прийти до складних спортивних трюків , потрібно освоїти базові елементи, наростити м''язову силу, підняти рівень витривалості, закріпити отримані навички, дійти до автоматизму в усьому вивченому. Так в гімнастиці, щоб зробити такий елемент, як «кільце», потрібно освоїти не тільки базовий курс гімнастичних вправ, а ще навчитися робити розминку, розтяжку, зробити тіло більш гнучким, підготувавши його до складних елементів. Кожен спортсмен розуміє, що добре закріплена основа, запобіжить травмі, розтягненню м''язів, сухожиль, дасть хорошу базу для виконання будь-яких складних елементів, трюків. Школа усного рахунку Соробан ® тренує мозок, прокачує наш основний м''яз розуму, піднімає його витривалість, працездатність, готує виконувати найскладніші трюки у вигляді миттєвої концентрації уваги, швидкої реакції на інформацію, переробки  її великої кількості і застосування тільки потрібної, важливої. Тренування в будь-якому виді спорту починаються з кардіо вправ на розігрів тіла. Це сприяє розігріву м''язів, допомагає підготувати тіло до більш сильних, активних  навантажень. Перша вивчена тема в Соробан - тема «Просто». Діти починають «розігрів» мозку простою візуалізацією рахівниці, пересуванням кісточок в  уяві  для вирішення прикладу. З перших уроків починаються, свого роду, «кардіо вправи» для мозку. Як в спорті вибудувана своя система, правила для підготовки до навантажень, так і в Соробан ® є своя відточена Методика, яка поступово, правильно готує мозок до виконання складних трюків. Основний інструмент в тренуваннях – рахівниці  Соробан. Рахівниці  соробан Специфіка роботи з ними така, що, наприклад: 4-3 + 1 ми вчимо на першому уроці, а 4 + 1-3 - вивчаємо на 12 уроці. Чому так? А ви спробуйте з перших уроків в гімнастиці сісти на шпагат. Вийде? Ні. Для цього потрібна відмінна розтяжка і розігрів м''язів. Так і  в Соробан, щоб візуалізувати вправу з «небесною кісточкою», потрібно закріпити приклади з «земними», простіше сказати - розігріти наш «сірий  м''яз»))

«У математиці від зміни місць доданків сума не змінюється, а у нас від зміни місць змінюється принцип », - каже Методист-координатор Школи Соробан Ольга Рашевская.

І цей принцип веде мозок від простого до складного в візуалізації і парному розвитку обох півкуль мозку. Яскравий приклад складного трюку в Соробан  показує учень Запорізької Школи Соробан ® Саша, який навчається вже рік. Для виконання дій, які ви бачите на відео, йому потрібно було пройти і здати залікові вимоги за всіма 4 блокам першого року навчання, відшліфувати швидкісне відтворення складу числа 5 і 10, що відповідає темам Соробан ® «просто», «брат», «друг », а також довести до автоматизму симбіоз складних блоків інших варіацій. [mls_yt yt_url="https://youtu.be/0fRH6zzgUZk" yt_height="320" yt_width="480"] Простими словами, ми спочатку розігріваємо м''язи (вчимо склад чисел 5, 10), робимо розтяжку (працюємо з візуалізацією прикладів на земних кісточках, збільшуючи швидкість), розтягуємо спину, верхню і нижню частину тіла (вводимо варіації інших тематичних блоків). А вже після такої складної підготовки, ми приступаємо до найсерйозніших трюків  - тільки віднімання, тільки додавання і множення. Нас часто запитують: «Чому ми не вчимо поділу?» А ми відповімо питанням на питання: «А навіщо в гімнастиці вміння піднімати штангу?» Соробан вчить тільки тому, що можна забрати в голові, тому, що дасть розвинутися таким навичкам, як:
  • Парна робота обох півкуль.
  • Поліпшення пам''яті, всіх видів мислення, з упором на образне.
  • Активізація розумових, інтелектуальних здібностей.
  • Якісне виконання кількох справ одночасно.
  • Виділення головного з інформації, що надходить.
  • Відмінна здатність до концентрації.
Поділу, яке пропонують вивчити в різних школах ментальної арифметики, ви легко навчитеся на звичайному уроці математики. І воно, як і штанга в гімнастиці, не принесе тієї користі, яку обіцяють  у розвитку дитячого мозку в соробан. соробан

Головна мета Соробан ® - розвиток мозку. А навчання усного рахунку, складу числа, поняття самої цифри, вмінню блискавично вважати - наш «смачний бонус» і засіб досягнення цієї, найголовнішої мети.

«Дитинство швидко змінюється, давайте використовувати цей час розумно» - каже Юрій Олександрович Новосьолов, засновник Методики Соробан.

Всі, хто займається спортом, знають: результат дорівнює докладеним зусиллям, які помножені  на бажання досягти мети. Давайте йти до мети разом! Нехай наші діти досягають і отримують краще і в звичайному спорті, і в спорті, де розвивають мозок за Методикою Соробан. Читати ще: Ментальне навчання - міф чи реальність.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.