Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Чому важливо розвивати в дітей правильні звички?

За словами Федора Достоєвського, уся друга половина нашого життя є поєднанням накопичених раніше звичок. Про те, що корисні звички треба розвивати з раннього віку, вважав і англійський філософ Френсіс Бекон. Він стверджував, що їх формування, по суті, є вихованням. У дитинстві людина збирає величезну кількість звичок, які проносе через усе своє життя. Майбутні успіхи, життєвий устрій і навіть здоров''я людини залежить від закладених у неї з дитинства навичок корисних дій. Розвиток правильних звичок не дає проявлятися гіршим якостям.

Як з''являються хороші звички?

Це відбувається природно, у процесі накопичення пізнавального досвіду. Засвоївши певну дію, малюк повинен її постійно повторювати. При частому використанні однієї навички дуже скоро для її застосування дитині вже не доведеться замислюватися. Це означає, що вміння, доведене до автоматизму, перетворилося в звичку. Так діти опановують чистку зубів, закривання за собою дверей і багато інших корисних дій. Добрі звички, які впливають на якість нашого життя, самопочуття:
  • дотримання режиму дня;
  • догляд за собою, гігієна;
  • спорт, зарядка, фізична активність;
  • якісне харчування;
  • перебування на свіжому повітрі;
  • планування на день, тиждень, життя;
  • акуратне ставлення до речей, дотримання порядку;
  • пізнавальна активність;
  • позитивне ставлення до життя.

Батьківська участь

Яка звичка більш стійка у нас - набута три дні тому чи позаминулого літа? Звичайно, та, яка повторилася більшу кількість разів, тобто позаминулорічна. Ті дії, які ми звично виконуємо з раннього дитинства зовсім невикорінні. У цей найважливіший період придбання корисних навичок єдиним авторитетом, а відповідно, і головним прикладом для дитини є її тато та мама. Тому батьки повинні відповідати тим вимогам, які пред''являють своїм діткам. Що треба робити?
  1. Демонструвати зразкову поведінку, звички, які прищеплюєте дитині, у власному виконанні. По-перше, наочний «посібник» для малюків буде більш переконливим, ніж усні рекомендації. По-друге, разом веселіше.
  2. Повторення дії без інтересу, без бажання – ця вимушена поведінка, яка ніколи не закріпиться в багажі дитячих звичок. Усе буде навпаки, якщо у малюка виникнуть хороші асоціації з цією дією – приємні переживання, спогади.
  3. Діти проявляють великий ентузіазм у тому зайнятті, яке їм просто подобається або допомагає досягти успіху. Велике значення в даному випадку має здатність батьків вчасно похвалити за хороший вчинок і навчити долати труднощі, підтримуючи і мотивуючи на нові перемоги.
  4. Критичне ставлення до вчинків дитини, покарання можуть викликати зворотну дію. Вчені на практиці довели, що похвала має велику силу впливу, навіть якщо вона висловлена не самій дитині, а будь-якій людині в її присутності за такий само вчинок.
  5. Довірчі відносини між батьками й дітьми – ідеальна атмосфера для розвитку хороших звичок. Щоб між вами не було секретів та виникало взаєморозуміння, прислухайтеся до своїх малюків, вдавайтеся до їхніх справ, підтримуйте в складних ситуаціях.
Правильні методи раннього розвитку, розумна організація виховного процесу – найбільш дієві інструменти вироблення добрих звичок у дитини. Втративши момент у розвитку маленьких дітей, батьки незабаром можуть зіткнутися з потребою боротися зі шкідливими звичками. Але, як відомо, набуті навички нівелювати набагато складніше, ніж опанувати нову дію. Тому не відкладайте цей виховний момент у довгий ящик. За корисними звичками приводьте своїх малюків до школи усного рахунку «Соробан». Одночасно зі здатністю швидко рахувати в умі, діти тут вчаться посидючості, ставити цілі, доводити почате до кінця, самостійно мислити й т. д. Програма спрямована не на вироблення конкретної навички, а на комплексний інтелектуальний, психоемоційний і соціальний розвиток. Набуті в Школі й доведені до автоматизму пізнавальні навички стануть для ваших діток відмінним фундаментом у будівництві цікавого, успішного життя.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.