Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Як з''явилося дитинство

Сучасним батькам, які поклали всі сили на виховання та всебічний розвиток своїх діток, буде цікаво дізнатися, що не далі, як в середньовіччя до дітей ставилися зовсім інакше. Маленькі люди не мали не те, що схожих можливостей, у них навіть дитинства як такого не було.

Як жили діти в давні часи?

Минулі звичаї суспільства, пов''язані з вихованням дітей, можуть шокувати, викликати недовіру, але знання історії відносин між батьками та їх нащадками допоможе розібратися в сучасних традиціях розвитку маленьких дітей.

Античність

Дитиною називали людину, якій ще не виповнилося 3 роки. Однак до цього чудового віку доживали не всі малюки. Річ у тому, що в давні часи було цілком нормальним явищем вбивство новонароджених, приношення їх у жертву богам і залишення в лісі на поживу диким тваринам. Найменше шансів вижити було у дівчаток. Заборона на подібну жорстокість до дітей була введена тільки в IV столітті н.е. з подачі Церкви. А ті діти, яким пощастило залишитися в живих, виховувалися переважно за допомогою погроз і залякування.

Середньовіччя

На зміну фізичного позбавлення від дітей заступає практика віддавати їх на виховання в монастирі, в села годувальницям, в спеціальні установи. Попре те, що статус дитини зберігався у людини вже до 7 років, з 3 років діти повинні були працювати, як усі дорослі (обробляти землю, прислужувати батькам і т. д.). Годували дітей дуже погано, бо вважали, що вони не мають потреби в їжі. Гірше за всіх доводилося дівчаткам. Середньовіччя відоме своїми варварськими звичаями. Ось і виховні методи вражають уяву своєю дикістю: залишення в темній кімнаті, екскурсії на страту й споглядання мертвих тіл.

Епоха Відродження

Дітей вже не сприймають як непотрібний елемент суспільства, що таїть у собі загрозу. Навпаки, філософи – сучасники Ренесансу починають бачити їх податливість до навчання. Надавати дитячій свідомості потрібні форми було прийнято фізичними методами. Регулярна прочуханка в профілактичних і виховних цілях застосовувалася навіть відносно особин королівської крові. Більшість дітей епохи Відродження була впевнена в тому, що їх люблять тільки тоді, коли вони «хороші».

Новий час

Як для історії, так і для дітей епоха дитинства настала в XVIII столітті. Визнання в дитині особи, проте, не перешкодило батькам намагатися підпорядкувати її своїй волі. Дорослі намагалися управляти не лише пересуваннями свого нащадка, але і його думками почуттями, бажаннями. З народження дітей тримали у рамках. Немовлят ретельно сповивали, «повзунків» прив''язували до меблів, а тих дітей, що навчилися пересуватися на ногах, обмежували мотузком, прив''язаним до одягу. Період нового часу ознаменувався радикальною зміною відношення батьків до сприйняття дітей. Завдяки старанням педіатрів з''явилася тенденція підвищення турботи та уваги до маленьких беззахисних істот.

Звичаї сучасності

У наш час кожен з батьків вважає своїм обов''язком допомогти дитині розвиватися у всіх напрямках: шліфувати розумові здібності, адаптуватися в соціумі, пізнавати навколишній світ та вчитися взаємодіяти з ним. Основою виховання стали любов, взаєморозуміння, повага, а метою – інтереси самої дитини. Широке поширення отримали різні методики раннього розвитку. Вони допомагають батькам забезпечити дитині впевнений старт в її житті. Школа усного рахунку «Соробан» пропонує унікальний метод навчання, спрямований на інтенсивний розвиток дитячого мозку. Особливість методики полягає в тому, що вона змушує активно працювати обидві півкулі, сприяє утворенню міжпівкульних нейронних зв''язків, що підвищують ефективність роботи мозку. Чим краще функціонує мозок, тим краще він засвоює інформацію, тим активніше розвивається мислення. Середньовічна філософія вірно визначила, що дитячий розум – найеластичніший і найвдячніший матеріал у природі, який здатний змінюватися, вдосконалюватися, поглинати колосальні обсяги інформації. «Соробан» розвиває у дітей цілеспрямованість, самостійність, впевненість в собі, що дозволяє їм знайти в житті своє призначення.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.